Minna Aalto

Namn: Minna Aalto

Hemort: Åbo (född och uppvuxen i Ingå i Västra Nyland)

Utbildning (och lärarutbildning): FM (ÅA, 2005), Nia Black Belt (2017)

Intressen: Utöver Nia och kroppslighet - musik(makeri) samt ord, bilder och poesi. Promenader, funderingar, familj och vänner.

När började du din kurslärarkarriär vid institut: Jag undervisade på vid institutet först åren 2007-2010, hade paus och återvände igen vårvintern 2015.

Din drömkurs, vilken skulle du helst delta i: Jag är en total Nia-nörd... men intresserar mig också i allmänhet för kurser som närmar sig både kroppsligt och själsligt välmående på mångsidiga vis. Undervisaren får gärna ha fötterna i marken och glimten i ögat.

Vad sporrar dig som lärare: Då jag iakttar en grupp och ser att alla gör samma sak men lite på eget vis, känner jag att jag lyckats förmedla kärnan i Nia: vikten av lyssna på den egna kroppen - och modet att göra val som känns bäst och behagligast för en själv i stunden. Flera av mina nuvarande elever har dansat med mig i många år nu, vilket i sin tur inspirerar mig att regelbundet uppdatera mitt eget Nia-kunnande. På så vis hålls Nia intressant också för dem hållit på längre.

Vad vill du hälsa dina blivande kursdeltagare: Det lönar sig ofta att ge Nia en andra eller tredje chans; att vara lyhörd vad rörelseformen skapar för respons i både kropp och knopp. Unikt i Nia är, att vi fokuserar på funktionell kroppslighet uppnådd genom rörelseFRÖJD. Nia kan fungerar både som svettjumppa och mindfulness - och allt däremellan.

Bild: Kavilo Photography

 

Välkommen!