Kuinka löydän itselleni sopivan ryhmän?

Kielikurssit on jaettu taitotasoihin, jotka perustuvat oppilaan omaan osaamiseen. Vertaa omaa osaamistasi alla oleviin määritelmiin, niin löydät helpommin itsellesi sopivan kurssin.

Taso A1

Aloitat kokonaan uuden kielen tai olet opiskellut kieltä vain hyvin vähän .Ymmärrät muutamia sanoja tai lyhyitä lauseita ja kysymyksiä. Osaat kertoa itsestäsi ja perheestäsi lyhyin lausein. Puheessasi on taukoja, sanoja on vaikea löytää ja ääntäminen on hankalaa. A1 tason saavuttaa noin 100 tunnin opiskelulla.

Taso A2

Ymmärrät selkeää ja yksinkertaista puhetta ja tekstiä. Selviät yksinkertaisissa puhetilanteissa. Ääntäminen voi tuntua vaikealta ja sinulla on selkeä korostus. Kieliopissa on vielä korjattavaa, mutta tunnet perusasiat. A2 tason saavuttaa noin 180-220 tunnin opiskelulla.

Taso B1

Ymmärrät tavallisia aiheita käsittelevän tekstin ja puheen pääasiat. Selviydyt arjessa vieraalla kielellä sekä puhumalla että kirjoittamalla. Kielioppi on kohtuullisen virheetöntä. Ääntämisesi on ymmärrettävää ja sanastosi on kohtalaisen laaja. B1 tason saavuttaa noin 300 tunnin opiskelulla.

Taso B2

Ymmärrät yleiskieltä kaikissa tilanteissa. Puhut ja kirjoitat kieltä selkeästi, varmasti ja kohteliaasti. Hallitset hyvin kieliopin, sanaston ja rakenteet. Pystyt osallistumaan sosiaalisiin tilanteisiin aktiivisesti. B2 tason saavuttaa noin 400 tunnin opiskelulla.

Taso C 1

Olet lähellä natiivipuhujan tasoa. Ymmärrät kaikenlaista puhuttua ja kirjoitettua kieltä. Pystyt puhumaan ja kirjoittamaan lähes mistä aiheesta tahansa. Kielellinen ilmaisusi on laajaa ja hallitset kieliopin hyvin.

Taso C 2

Kielitaitosi on äidinkieltä vastaavalla tasolla.