Sääoppi ja ilmatieteen perusteet

Tavoitteena on meteorologian perusteiden, sääilmiöiden ja sääennusteiden sisällön ymmärtäminen. Tutustutaan säärintamiin, eri mittaus- ja luotaustekniikoihin, satelliittien ja säätutkien toimintaa, pilviin ja erilaisiin ennusteisiin ja tietokonemalleihin. Kurssi soveltuu hyvin veneilijöille, retkeilijöille, ilmailuharrastajille, tai muuten sääilmiöistä kiinnostuneille.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Ilmaista tietotekniikkaohjausta keväällä

Tietokoneen käyttö ei ole vaikeaa!

Ilmaista tietotekniikkaohjausta tarjolla joka tiistai.

 Lisätietoja

 

Suurpetovahinkojen ennaltaehkäisy

Käytännönläheinen luento ja keskustelu siitä, miten suojata lapsia sekä tuotanto- ja lemmikkieläimiä suurpedoilta.

Keinoista käsitellään mm. petoaidat, laumanvartijakoirat ja erilaiset karkottimet.

Lue lisää

Hygieniapassi

Elintarvikealalla työskentelevien on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta ruokaa osattaisiin käsitellä turvallisesti. Kurssilla käsittelemme lyhyesti hygieniaosaamiseen liittyviä tärkeitä ja huomioitavia asioita. Lopuksi tehdään hygieniapassikoe.

Lue lisää

Ayurveda

Ayurveda on  kokonaisvaltainen hyvinvointijärjestelmä, joka perustuu holistiseen näkemykseen mielen ja kehon yhteistoiminnasta ja yhteisvaikutuksesta. Kurssilla opit yksinkertaisia keinoja terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen.

Lue lisää

Kesäsukkia helpolla kantapäällä

Osaatko kutoa, lisätä silmukoita ja kaventaa? Erinomaista, sitten osaatkin kutoa maailman yksinkertaisimman kantapään. Tällä kurssilla kudomme hyvin istuvat sukat naurettavan yksinkertaisella kantapäällä. Malli on niin helppo, että se jää mieleen ja sukista voi tehdä lukemattomia eri variaatioita.

Lue lisää

Tervetuloa Kombiin!

Kombi on Paraisilla toimiva kaksikielinen kansalaisopisto. Ohjelmassamme on monenlaisia kursseja, luentoja ja tapahtumia. Haluamme olla koko perheen opisto, joten tarjoamme kursseja niin nuorille kuin vanhoillekin.

Haluatko aloittaa uuden harrastuksen tai palata uudelleen johonkin, jota harrastit kauan sitten? Meillä on kursseja lähes kaikesta, lähes kaikille. Tutustu kurssitarjontaamme ja saa uusia ideoita. Olet sydämellisesti tervetullut mukaan!

Ilmoittaudu kursseille ja luennoille näiden kotisivujemme kautta tai soita meille.

Ajankohtaista

Kevään kurssit on jo julkaistu

Esite on jaettu kaikkiin kotitalouksiin Paraisilla 19.12.2019

Voit tutustua esitteeseen täällä

Ilmoittautuminen alkaa 8.1.2020  ja jatkuu sen jälkeen koko lukukauden ajan

Tarjoamme suuren määrän kursseja eri aihealueilta ja toivomme, että kaikki kurssit voidaan myös toteuttaa. Sen vuoksi on erityisen tärkeää, että ilmoittaudut sinua kiinnostavalle kurssille. Ilmoittautuneiden määrä ratkaisee voiko kurssi alkaa. Tämä koskee myös saaristossa pidettäviä kursseja.

Jos kurssi on jo täynnä, on tärkeää, että kuitenkin ilmoittaudut jonoon. Näin voimme tarjota sinulle paikkaa, jos joku toinen peruuttaa osallistumisensa. Jos jonotuslista on pitkä, pyrimme järjestämään vielä toisen kurssin, mahdollisuuksien mukaan jo saman lukukauden aikana.

Kombissa nähdään!

Cecilia, Solveig, Ira ja Katja

 

Jos saat tekstiviestin, jonka lähettäjänä on kombi, et voi vastata viestiin tai soittaa lähettäjän numeroon. Kyseessä on tekstiviestipalvelu, jota käytämme lähettäessämme opiston tiedotteita. Jos haluat ottaa yhteyttä Kombin henkilökuntaan, voit soittaa allaoleviin numeroihin.

Voit seurata meitä Facebookissa, Instagramissa tai tehdä niin kuin monet muut ja tilata uutiskirjeemme.

ladda nednewsletter icon 13