Epidemia-infoa

Elämme koronaepidemian vuoksi epävarmoja aikoja ja tilanne voi muuttua nopeasti.

Saariston kombi on valmistautunut reagoimaan nopeasti, jos epidemiatilanne niin vaatii. Noudatamme Paraisten kaupungin, hallituksen ja THL:n ohjeita ja tiedotamme kurssilaisillemme tarvittaessa tekstiviestillä ja sähköpostitse.

Olemme kartoittaneet sitä, millaisia mahdollisuuksia on järjestää kursseja joko kokonaan tai osittain etäopetuksena. Jos etäopetukselle on tarvetta, ilmoitamme kyseisen kurssin opiskelijoille, kuinka he voivat jatkaa osallistumista. Kurssimaksu pysyy samana eikä uutta ilmoittautumista tarvitse tehdä.

Kombi pidättää itselleen oikeuden muuttaa kurssin ajankohtaa, kurssipaikkaa ja ryhmäkokoa, mikäli se on tarkoituksenmukaista epidemian jatkuessa.

Turvavälien varmistamiseksi Kombi pienentää tilapäisesti ryhmäkokoja osalla syksyn 2020 kursseista. Tämä koskee lähinnä fyysistä aktiivisuutta vaativia kursseja, kuten osaa liikunta- ja joogakursseista.

Korvaukseksi keväällä pois jääneistä kurssikerroista ovat sivistyslautakunnan ruotsin- ja suomenkieliset jaostot päättäneet, että suunniteltuja kurssihintojen korotuksia ei tehdä ja lisäksi vajaaksi jääneiden kurssien hintoja lasketaan syksyllä 2020.

Myöhäisempi laskutus

Pandemiatilanteen paheneminen voi vaikuttaa kurssitoimintaan nopeastikin. Siinä tapauksessa toimintamuotoa harkitaan ja päätös tehdään yhteistyössä kaupungin sivistystoimen ja infektiolääkärin kanssa. Opiskelijoiden oikeuksien varmistamiseksi Kombi laskuttaa kurssit poikkeuksellisesti vasta kurssien päätteeksi. Näin laskut voidaan paremmin mukauttaa siihen, miten kurssit on voitu toteuttaa. Normaalisti Kombi laskuttaa pian sen jälkeen, kun kurssit ovat alkaneet.

Kaikki ovat vastuussa

Pysy kotona jos olet sairas! 

Pysy kotona, vaikka sinulla olisi vain lieviä oireita, jotta et tartuta muita. Jos kuulut riskiryhmään, harkitse tarkoin millaiseen Kombin toimintaan osallistut. 

Pese kädet usein!

Pese kädet sisään tullessasi, aivastamisen, niistämisen ja yskimisen jälkeen tai kun kätesi ovat likaiset. Kuivaa kädet paperipyyhkeeseen. Käytä käsidesiä, jos käsien peseminen ei ole mahdollista.

Yski ja aivasta oikein!

Kun yskit tai aivastat, suojaa suu paperinenäliinalla. Heitä käytetty nenäliina heti roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski kyynärtaipeeseen. Älä yski tai aivasta käteen. Pese kädet.

Pidä etäisyyttä!

Pidä mahdollisuuksien mukaan etäisyyttä (1-2 metriä) toisiin kurssilaisiin. Vältä tungosta kun esimerkiksi poistut kurssitiloista.