Saavutettavuus

Saariston kombin verkkopalveluiden saavutettavuusseloste


Saariston kombi pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden Euroopan parlamentin saavutettavuusdirektiivin mukaisesti. Suomessa saavutettavuusdirektiivin toteuttaa laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta.

Digipalveluiden saavutettavuuden tila

Käyttäjät saattavat kohdata sivustolla joitakin saavutettavuuspuutteita. Seuraavassa on kuvaus tunnetuista saavutettavuusongelmista.

Sivustolla havaittuja saavutettavuuspuutteita

Asiakirjat ja lomakkeet (pdf, Word)
Kaikki sivuillamme olevat asiakirjat eivät ole tällä hetkellä saavutettavia. Pyrimme korjaamaan tiedostot saavutettaviksi mahdollisimman pian. 

Linkin tarkoitus
Joillakin sivuilla on käytetty linkkejä, joiden tarkoitus ei selviä linkkitekstistä. Linkkien tarkoitusta selvennetään ja turhat linkit poistetaan.

Kuvat
Kaikissa kuvissa ei ole käytetty alt-tekstiä, eli kuvaa kuvaavaa tekstiä. Pyrimme siihen, että kaikissa sivustolla olevissa kuvissa olisi alt-teksti.

Ymmärrettävä ja selkeä kieli
Sivustolla pyritään käyttämään ymmärrettävää ja selkeää kieltä. Tämä ei kaikkialla sivuillamme välttämättä vielä toteudu. Sivuston tekstiä muokataan selkeämmäksi.

Väliotsikot ja otsikkohierarkian käyttö
Kaikkialla sivuilla ei vielä hyödynnetä otsikkohierarkiaa ja väliotsikoita asianmukaisesti. Pyrimme ratkaisemaan ongelman mahdollisimman pian.
 

Sivuston saavutettavuutta kehitetään jatkuvasti

Saavutettavuusselostetta päivitetään ja verkkopalveluiden saavutettavuutta kehitetään myös jatkossa muun muassa järjestämällä saavutettavuuskoulutusta kaikille niille, jotka tuottavat sisältöä sivustollemme.


Anna palautetta verkkosivujen saavutettavuudesta

Huomasitko jonkin puutteen verkkopalvelumme saavutettavuudessa? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi! Voit kertoa saavutettavuuspuutteesta sähköpostilla kombi@parainen.fi. Tavoiteaikamme palautteeseen vastaamisessa on 2 viikkoa.

Valitusohje

Jos huomaat saavutettavuusongelmia, annathan ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle. Mikäli et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan, voit olla yhteydessä valvovaan viranomaiseen, joka on Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Ilmoituksen voit tehdä sähköpostilla osoitteeseen saavutettavuus@avi.fi tai kirjaamo.etela@avi.fi.  Voit myös lähettää halutessasi ilmoituksen postitse osoitteeseen ESAVI kirjaamo, PL 150, 13101 Hämeenlinna. Tutustu tarkemmin aluehallintoviraston valitusohjeisiin.

 

Seurantatietojen kerääminen

Seurantatietojen keräämiseen käytämme Google Analytics -sovellusta. Kävijäseurannan avulla keräämme tilastotietoa esimerkiksi sivujen kävijämäärästä sekä suosituimmista sisällöistä. Kerätyt tiedot koskevat mm. käynnin kestoa, uusia ja palaavia käyttäjiä sekä sitä, mistä lähteestä sivulle on saavuttu esim. hakukone, linkki tai suora liikenne.

Sosiaalinen media ja asiakaspalvelu


Saariston kombi haluaa olla aktiivinen osallistuja ja käy asiakkaidensa kanssa keskustelua yleisimmissä sosiaalisen median palveluissa. Opisto ei kerää käyttäjistään henkilökohtaisia seurantatietoja some-palveluiden kautta, vaan hyödyntää somea vuorovaikutuksessa, uutisoinnissa ja muussa elämyksellisessä viestinnässään. Sosiaalisen median palvelut vastaavat itse omista eväste- ja tietosuojakäytänteistään (ns. kolmannen osapuolen evästeet).