Usein kysytyt kysymykset

1.      Miksi ette hanki sijaista aina, kun opettaja on sairaana?

Pyrimme aina löytämään sijaisen. Toisinaan käytämme useita työpäiviä pelkästään sijaisen etsimiseen, mutta valitettavasti halukkaita opettajia ei aina löydy.

 

2.      Miksi en voi mennä kurssille ensin vain tutustumaan?

Kurssi-ilmoittautuminen on henkilökohtainen ja pakollinen. Osallistujilla ja opettajilla on oltava työrauha.

 

3.      Miksi aloitamme niin myöhään syksyllä ja lopetamme niin aikaisin keväällä?

Käytämme yleensä koulujen tiloja, joten odotamme ensin koulujen alkua. Olemme joskus yrittäneet aloittaa kurssit aikaisemmin (muissa tiloissa), mutta menestyksettä. Moni haluaa kurssille osallistumisen sijasta nauttia lämpimistä syysilloista omalla pihallaan.

Kurssimme päättyvät huhtikuun lopussa tai toukokuun alussa. Kurssien osallistujamäärä hupenee sitä mukaa, kun aurinko alkaa lämmittää.

 

4.      Miksi ilmoittautuminen on henkilökohtainen?

Kaikki paraislaiset osallistujamme on vakuutettu. Onnettomuuden sattuessa on tärkeää, että kurssilla on vain sille ilmoittautuneita.

 

5.      Miksi lapsi pitää ilmoittaa kurssille, eikö riitä, että vanhempi on ilmoittautunut?

Samasta syystä kuin kohdassa 4. Ilmoittautuneet vakuutetaan, ja sitä varten kaikista osallistujista pitää olla oikeat tiedot.

 

6.      Kurssilla näyttää olevan tilaa, miksi en siis voi vain osallistua?

Kurssille saavat osallistua vain ilmoittautuneet, ja ilmoittautuneilla on varma paikka kurssilla, osallistuvat he sitten tai eivät. Suosituilla kursseilla on usein jonotuslista, ja tarjoamme vapaata kurssipaikkaa seuraavana jonossa olevalle.

 

7.      Olen toivonut samaa kurssia monena peräkkäisenä vuonna, mutta sitä ei järjestetä. Miksi?

Yritämme toteuttaa valtaosan kurssitoiveista. Jos moni toivoo samaa kurssia, yritämme kaikin keinoin järjestää kyseisen kurssin. Suosittelemme, että etsit samanmielisiä ja että toivotte kaikki samaa kurssia, silloin sen järjestämiseen on suuremmat mahdollisuudet.

 

8.      Kurssipaikka oli huono eikä koulujen keittiöissä ole mitään välineitä. Miksi ette hoida asiaa kuntoon?

Yrityksistä huolimatta sopivaa kurssipaikkaa ei aina löydy. Meidän on ensisijaisesti käytettävä kaupungin tiloja. Jos sinulla kuitenkin on parempi ehdotus kurssipaikaksi, haluamme luonnollisesti kuulla siitä mahdollisimman pian.