Minna Aalto

  Minna Aalto Nia Black Belt Kuva Kavilo Photography

Namn: Minna Aalto

Hemort: Åbo (född och uppvuxen i Ingå i Västra Nyland) 

Utbildning (och lärarutbildning): FM (ÅA, 2005), Nia Black Belt (2017)

Intressen: Utöver Nia och kroppslighet - musik(makeri) samt ord, bilder och poesi. Promenader, funderingar, familj och vänner.

När började du din kurslärarkarriär vid institutet: Jag undervisade på vid institutet först åren 2007-2010, hade paus och återvände igen vårvintern 2015.

Din drömkurs, vilken skulle du helst delta i: Jag är en total Nia-nörd... men intresserar mig också i allmänhet för kurser som närmar sig både kroppsligt och själsligt välmående på mångsidiga vis. Undervisaren får gärna ha fötterna i marken och glimten i ögat.

Vad sporrar dig som lärare: Det lönar sig ofta att ge Nia en andra eller tredje chans; att vara lyhörd vad rörelseformen skapar för respons i både kropp och knopp. Unikt i Nia är, att vi fokuserar på funktionell kroppslighet uppnådd genom rörelseFRÖJD. Nia kan fungerar både som svettjumppa och mindfulness - och allt däremellan.  Välkommen!

Något annat: Musik jag gjort har använts i officiella Nia-sammanhang på några av låtsamlingarna som används på Nia-lektioner världen runt. Det känns fint och lite märkligt! :)