Lär dig odla klimatsmarta, delikata och näringsrika mirkogrönsaker inomhus.
Mikrogrönt (microgreens) är skott och blad som skördas när de är 2-5 cm efter en växtperiod på 7-14 dagar. Exempel på mikrogrönsaker som är lätta att odla är rädisa, pakchoi och flera olika kålväxter. När du lyckas med mikrogrönsaker får du skörd med 7-14 dagars mellanrum.
Mikrogrönt ger färg, smak och näring till din måltid! Mikrogrönsaker är fullpackade med näring samt bioaktiva komponenter (t.ex. sulforafan, polyfenoler, C-vitamin, K-vitamin).
Under kursen får du tips hur du kan få mikrogrönsakerna att frodas i en hemmamiljö. Du får konkreta råd angående vilken mylla som fungerar bäst, hur man ska göra för att undvika mögel, vilka frön som är lättast att driva upp mm.
I kursen ingår smakprover, föreläsning och praktik. Efter att du lärt dig teori får du plantera en första sats. Du får instruktioner hur du ska sköta fröna medan de gror hemma, hur du skördar och förvarar skotten samt hur du kan använda dem i köket.
Ta med tomma plastlådor med kant som du kan odla i, t.ex. plastburkar där man köpt broiler eller andra större köttmängder.
Material:
Tre olika sorters frön (ingår i materialkostander på 10€)
Mylla (ingår i materialkostander på 10€)
Plastlåda att odla i (du kan ta med en egen eller köpa av läraren för 4€)
1-2 vårrullar per man med mikrogrönt (ingår i materialkostander på 10€)
Instruktioner i form av ett elektroniskt material (PDF) ingår i kursen och skickar per e-post efter kursen.
Odla mikrogrönt inomhus
HUOM! Tämä kurssi on peruuntunut.
Vapaat paikat
Kyllä
Kurssimaksu
14,00 €Vapaat paikat
Kyllä
Kurssimaksu
14,00 €Kurssin kielet
RuotsiOpettajat
Alessandra SarelinIlmoittautuminen
13.08.2024 09:00 - JatkuvaAika
14.09.2024 - 14.09.2024Paikka
Kombila - KeittiöElmgrenintie 11, 21600 Parainen