Intarsia - kevät

Vapaat paikat

Kyllä

Kurssimaksu

38,00 €

Eri puulajien kirjoa, intarsiatekniikalla kuvioiden! Kuviointia kissoista purjelaivoihin, maisemia, shakkiruutuja, yksinkertaista, monimutkaista, - tarjottimia, lasinalusia, tauluja, kelloja ym. Vain aika on rajoitteena, ideoita kyllä riittää!
Intarsiatekniikka, jonka opit, perustuu eri puulajien ohuen viilun työstämiseen askarteluveitsellä. Ohutviilutekniikan lisäksi opit puulajeista, opit miettimään sommittelua, värien valintaa, puun ominaisuuksia ( esim. syykuvion vaikutusta värivaikutelmaan, leikkautuvuutta). Oppimisesta tulee onnistumisen iloa. Tekemällä oppii myös itsestään.

Ensimmäisellä kerralla et tarvitse kuin kiinnostuksen aiheeseen, jatkossakin kurssipaikalla on aina käytettävissä tärkeimmät, eli leikkuualusta, askarteluveitsi, maalarinteippi sekä liima ja viilut. Veitsen ja leikkuualustan voi hankkia itselleen esim. askartelukaupoista. Materiaalimaksuun 20e sisältyy kurssin aikana tehtyjen töiden materiaalit, isommista tai useammista töistä sovitaan kuitenkin erikseen. Myös omia materiaaleja voi tuoda, sovitaan tapauskohtaisesti. Viilumateriaalia on aina kurssipaikalla, ja erikoisempia lajeja tilataan toiveen mukaan kurssilaisen kustannuksella, yhteistilauksia tehdään myös mm. kellokoneistoista.

Tule tekemään eri puulajeista kuviointia arkeasi ilahduttaviin tuotteisiin. Työn valmiiksi saamisen ilo alkaen ideasta, päättyen pintakäsittelyyn, joka tuo hienosti esiin puulajien värisävyt ja syysuuntien muodostaman värien hohdon.

Kurssi sopii kaikille, tähän mennessä kurssin ikähaitari on ollut noin 14-70v. Kurssille sopii sekä kauan intarsiaa tehneitä että aloittelijoita, koska jokainen tekee opettajan ohjauksessa itsenäisesti omia töitään. Tukea ja ideoita saa kurssikavereitten kanssa puoli kahdeksan kahvipaussilla käydyillä juttuhetkillä.
Ilmoittaudu erikseen syksyksi ja kevääksi. 

Lisätiedot

Opiskelijoiden tulee viedä valmiit työnsä kotiin mahdollisimman pian. Kaikki työt ja tarvikkeet tulee viedä pois viimeistään lukuvuoden loppuessa.

Vapaat paikat

Kyllä

Kurssimaksu

38,00 €

Kurssin kielet

Suomi

Opettajat

Kirsi Laitinen

Aika

20.01.2022 - 31.03.2022

Torstai 18:00-21:00

Oppitunteja: 40  (10 krt)

Näytä kaikki ajankohdat

Liitteet

Sisäänkäynti puutyöluokkaan

Paikka

Koulukeskus - Puutyöluokka
Pajbakantie 1, 21600 Parainen