Röror, pesto och kajplök

HUOM! Tämä kurssi on peruuntunut.

Vapaat paikat

Kyllä

Kurssimaksu

10,00 €

Pesto betyder "att stöta" eftersom morteln traditionellt varit redskapet. Idag gör vi den i hushållsmaskinen. Pesto kan göras på det mesta, vi ser vad vårens vilda har att erbjuda och gör pesto på det. Men, också på växthusens grödor gör vi såser.

Kajplöken är en vild vitlök som växer i skärgården. God till många olika såser, maträtter och inläggningar. Vi lägger in den i saltlag för att sedan äta den efter ca 1 månad då den blivit god och krispig. Materialkostnal 13 €.

Ta med dig förkläde, små kärl med lock att ta hem smakprov i. 

 

 

Lisätiedot

På Kombis matlagningskurser kan tyvärr inga specialdieter eller allergier beaktas. Materialavgiften är densamma för alla, oavsett vilka råvaror du kan äta. Är du osäker på om just de råvarorna du är allergisk mot kommer att användas på kursen? Kontakta kansliet innan du anmäler dig, så reder vi ut saken.

Kurserna är främst riktade till vuxna, men självklart är barn och unga välkomna med i sällskap av en vuxen. Råvarukostnaderna tillkommer och betalas kontant till läraren. Du bör avboka din kursplats senast 4 dagar före kursstart. För icke inhiberad kursplats debiterar vi även råvarokostnaderna.

Vapaat paikat

Kyllä

Kurssimaksu

10,00 €

Kurssin kielet

Ruotsi

Opettajat

Eva Johansson

Aika

22.04.2021 - 12.04.2021

Paikka

Sarlinska skolan - Kotitalousluokka 2
Koulukatu 16, 21600 Parainen