Kombutsa

HUOM! Tämä kurssi on peruuntunut.

Vapaat paikat

Kyllä

Kurssimaksu

10,00 €

Tervetuloa valmistamaan itse herkullista ja terveellistä kombutchaa. Tämä varsinkin Venäjällä suosittu juoma sisältää probiootteja eli eläviä bakteeriviljelmiä. Kombutsa on juoma, joka valmistetaan sokeroidusta teestä käymisen avulla. Kombutsa-viljelmää kutsutaan teesieneksi, volgansieneksi tai scobyksi. Scoby tulee sanoista "symbiotic culture of bacteria and yeast". Kombutsa-viljelmä on siis laktobasillien ja hiivasienten muodostama elävä kompleksi. Kombutsaa on myyty maailmanlaajuisesti elintarvikekauppojen hyllyillä jo vuosikausia, mutta Suomeen se on tullut näyttävämmin vasta viime vuosien aikana. Kurssilla maistelemme kombutsaa ja kurssilaiset saavat oman scobyn ja ohjeet juoman valmistukseen. Oma isosuinen kannellinen lasiastia mukaan. Materiaalikustannukset, sis. sienen, 15 €.

Lisätiedot

Kombin ruokakursseilla ei valitettavasti voida ottaa huomioon erityisruokavalioita tai allergioita. Kurssin materiaalikustannukset ovat aina samat, vaikka et voisikaan syödä osaa raaka-aineista. Jos olet epävarma siitä, oletko allerginen jollekin kurssilla käytetylle raaka-aineelle, ota yhteyttä kansliaan ennen ilmoittautumista. Otamme selvää asiasta.

Kurssit on tarkoitettu pääasiassa aikuisille, mutta lapset ja nuoret ovat luonnollisesti tervetulleita aikuisen seurassa. Raaka-ainekustannukset maksetaan käteisellä opettajalle. Kurssipaikka tulee peruuttaa viimeistään 4 päivää ennen kurssin alkua. Peruuttamattomasta kurssipaikasta laskutamme kurssimaksun lisäksi raaka-ainekustannukset.

Vapaat paikat

Kyllä

Kurssimaksu

10,00 €

Kurssin kielet

Suomi

Opettajat

Johanna Martinkari

Aika

09.03.2021 - 25.03.2021

Paikka

Paraistenseudun koulu - Kotitalousluokka
Koulukatu 14, 21600 Parainen