Vilda ätbara växter

Lediga platser

Ja

Kursavgift

18,00 €

Genast när snön smälter på våren kommer de första ätbara örterna fram under fjolårsgräset. Snart är hela bakgården full av livskraft i form av ätbara växter som i århundraden har använts både som mat och medicin i hela Norden. 

Under kursen lär du dig använda några vanliga vilda ätbara växter i matlagning och som örtte. Det som ofta definieras som ogräs är näringsmässigt på en helt annan nivå än sallad som odlats i växthus. 

Vilda ätbara växter kan användas i pajer, soppor, sallader, smoothie, safter, te, pannkakor och plättar. Du lär dig följande recept: örtpesto, glutenfri örtpaj med potatisbotten, kirskålschips och örtte. 

Vi inleder kursen med en föreläsning. På lördag är vi ute i naturen och plockar växter som vi sedan tillreder tillsammans. Kursen avslutas med en gemensam måltid. 

Materialkostnader (paj och pesto): 8€

Lediga platser

Ja

Kursavgift

18,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Alessandra Sarelin

Tidpunkt

16.05.2025 - 17.05.2025

Fredag 18:00-20:00
Lördag 10:00-15:00

Lektioner: 9  (2 ggr)

Dölj alla tidpunkter
Fre 16.05.2025 18:00-20:00
Kombila - Köket
Lör 17.05.2025 10:00-15:00
Utomhus - Plats i Pargas meddelas senare

Plats

Kombila - Köket
Elmgrenvägen 11, 21600 Pargas
Utomhus - Plats i Pargas meddelas senare
21600 Pargas