Dronekurssi

Lediga platser

Ja

Kursavgift

26,00 €

HUOM! Kurssin ajankohta muuttunut!

Sisäänkäynti Bravaan D-oven kautta!

A1/A3-dronekurssilla opit lennättämään dronea turvallisesti ja sääntöjen mukaisesti sekä mitä tehtäviä kuuluu operaattorille ja kauko-ohjaajille. Kurssilla saat tiiviin tietopaketin dronen kauko-ohjaajan ja operaattorin tarvitsemista tiedoista ja hyvät valmiudet osallistua TrafiCom’in (Liikenne- ja viestintävirasto) järjestämään A1/A3-verkkoteoriakokeeseen.

Drone-operaattoreiden ja kauko-ohjaajien koulutus Avoin-kategorian vähäriskisiin drone-lennätyksiin koostuu kahdesta tasosta, joista ensimmäisenä suoritetaan A1/A3-kurssi, joka on riittävä taso tavanomaisille drone-harrastajille. Kurssilla käymme läpi perusteellisesti kaikki A1/A3-verkkoteoriakokeen aihealueet ja varmistamme kokeen läpäisyn.  Kokeen läpäisyä helpottaa myös se, että verkkoteoriakokeessa oppilas saa pitää kaiken materiaalin saatavillaan, joten ulkoa ei asioita tarvitse osata, pitää vain tietää, mistä oikea tieto löytyy.

Kurssilla käsitellään kaikki A1/A3-verkkoteoriakokeen aihealueet:

1.      lentoturvallisuus,

2.      ilmatilarajoitukset,

3.      ilmailun säädökset,

4.      ihmisen suorituskyvyn rajoitukset,

5.      lentotoimintamenetelmät,

6.      miehittämättömien ilma-alusjärjestelmien yleistuntemus,

7.      yksityisyys ja tietosuoja,

8.      vakuutukset sekä

9.      turva-asiat.

Suoritettuasi tämän kurssin osaat vastata A1/A3-verkkoteoriakokeen kysymyksiin, jonka hyväksytystä suorituksesta saat TrafiCom'ilta kauko-ohjaajan A1/A3- pätevyyskirjan ja oikeuden lennättää droneja A1- tai A3-alakategorioissa … Senkin tiedon, mitä tarkoittaa mystinen "Avoin-kategoriassa lennätys", opit kurssillamme.

Kurssilla saat käyttöösi luentokalvot pdf-muodossa, joilla käsitellään kaikki yllämainitut 9 aihealuetta. Kurssilla tarvitset lisäksi muistiinpanovälineet ja innostunutta mieltä.

Kurssi koostuu neljästä luentokerrasta. Luennoilla käydään läpi kaikkien yllä mainittujen yhdeksän aihealueen luentokalvot. Lisäksi kerrotaan, mistä löydät lisätietoa EU- ja kansallisesta lainsäädännöstä sekä TrafiCom'in määräyksistä (TrafiCom on Suomessa miehittämättömien ilma-alusten lennätystä [drone-lennätystä] valvova viranomainen).

Osaamistavoitteet
Kurssin jälkeen tiedät, miten turvallinen dronelennätys toteutetaan. Ymmärrät, miksi sääntely on tarpeen jotta dronelentosi ei aiheuta vaaraa ihmisille tai omaisuudelle etkä riko esimerkiksi lakia yksityisyyden suojasta ja tiedät, mitä vastuita drone-lennätykseen kuuluu.  Kurssin käynti helpottaa A1/A3-verkkoteoriakokeen läpäisyä.

Osaamisen arviointi
Osaamisen arviointi tapahtuu erillisen A1/A3-verkkoteoriakokeen suorituksella. Verkkoteoriakoe on TrafiCom’in järjestämä, netissä suoritettava monivalintatentti. Huomioithan, että Verkkoteoriakoe suoritetaan vahvaa tunnistamista edellyttävillä TrafiCom'in sivuilla, joten kokeen suorittamiseksi tarvitset pankkitunnuksen tai mobiilivarmenteen kirjautuaksesi verkkoteoriakokeeseen. A1/A3-verkkoteoriakokeen suorittamista varten tarvitset nettiyhteydellä varustetun tietokoneen ja nettiselaimen. Kokeen hyväksytty suoritus edellyttää, että saat jokaisen aihealueen kysymyksistä vähintään 50 % oikein, ja kaikista kokeen kysymyksistä vähintään 75 % oikein.

 

Lediga platser

Ja

Kursavgift

26,00 €

Kursspråk

Finska

Lärare

Raimo Laaksonen

Tidpunkt

01.10.2024 - 22.10.2024

Tisdag 18:00-21:00

Lektioner: 16  (4 ggr)

Dölj alla tidpunkter
Tis 01.10.2024 18:00-21:00
Tis 08.10.2024 18:00-21:00
Tis 15.10.2024 18:00-21:00
Tis 22.10.2024 18:00-21:00

Plats

Brava - Konstklass 1.54
Skolgatan 16, 21600 Pargas