Vattengymnastik - hösten

Lediga platser

Ja

Kursavgift

55,00 €

Vattengymnastik är mångsidig och effektiv träning som är skonsam för leder och som var och en kan anpassa till sin egen nivå. I takt till bra musik gör vi både konditions- och muskelträning. Vi försöker hålla ångan uppe men också ha roligt och utmana oss själva. Timmen avslutas med rörlighetsövningar och avslappning. Tag med simdräkt, handduk, badmössa om du inte vill väta håret och vattenflaska. Ingen rabatt. Anmäl skilt till höst och vår
Nivå: lätt

Tilläggsinformation

Välkommen med på Skärgårdens Kombis Vattengymnastik! Vattengymnastik är en skön och rolig motionsform som passar de flesta. Kursplatsen är terapibassängen i Folkhälsanhuset i Munkviken. Här kommer lite information och regler från bassängkoordinatorn gällande bassänganvändningen och hygien, läs igenom detta före kursstarten.
Tag med dig: simdräkt/simbyxor (shorts är ej tillåtna i bassängen), handduk, badmössa om du inte vill väta håret. Om du är sjuk eller har smittosamma sjukdomar (tex. öppen läppherpes) ska du stanna hemma. Du kan bra ta med en vattenflaska (med bara vatten i) som du kan ha vid bassängkanten.
Ingång sker via ytterdörren närmast terapibassängen. Genast då du kommer in ser du deltagarlistan i korridoren, kryssa i den varje gång. Omklädningsrummen finns en bit bort, gå längs korridoren till vänster och efter en liten aula till höger. Du kan lämna dina uteskor utanför omklädningsrummen i korridoren, eller en bit längre fram vid matsalens klädhängare. Där kan du även lämna dina ytterkläder, speciellt på vintern då vi har tjocka ytterkläder på oss.
I omklädningsrummen blir det ganska trångt på damsidan, båda grupperna är fullsatta och vi är mest kvinnor. På damsidan finns plastkorgar ovanför de låsbara skåpen (som ej räcker åt alla), dit man även kan sätta sina saker medan man är i bassängen. Det går även bra att dela skåp, speciellt om ytterkläderna lämnas i korridoren.
Omklädningsrummet är till ditt förfogande tidigast 15 minuter före kurstiden börjar och 15 minuter efter att kurstiden är slut bör omklädningsrummet vara tomt. Alla bassänganvändare följer samma regler.
Före du går i bassängen: duscha utan simdräkt, använd tvål och duscha också håret. Om du inte vill väta håret ska du använda badmössa. Långt hår ska sättas fast. Tvätta bort all smink och hårstylingprodukter ordentligt. Även alla smycken ska tas bort. I bastun ska man vara naken och använda peflett. Duscha efter bastubadet. Spotta ut ditt tuggummi. Vänta i omklädnings- eller duschutrymmena tills föregående grupp stiger ur bassängen!
I bassängen: Meddela gärna ledaren (som står på bassängkanten) om du har någon sjukdom eller annat som är bra att veta ur säkerhetssynvinkel. Hopp från kanten är förbjudet. Efter vattengymnastiken skall alla gå upp, ingen får bli ensam i bassängen då timmen är avslutad.
Hittegods kan du fråga efter av läraren följande kursgång eller av bassängkoordinatorn på tisdagar och onsdagar kl 9-12. Kökspersonalen ska inte tillfrågas om hittegods.
Fråga oss gärna om det är något du funderar på eller märker att inte fungerar så försöker jag lösa det på bästa möjliga sätt!

Lediga platser

Ja

Kursavgift

55,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Piakristina Varonen

Tidpunkt

19.08.2024 - 18.11.2024

Måndag 10:00-11:00

Lektioner: 19  (14 ggr)

Visa alla tidpunkter

Bilagor

Testbilaga

Plats

Folkhälsanhuset - Terapibassängen
Munkvikvägen 31, 21600 Pargas