Sjömanskap

OBS! Denna kurs har inhiberats.

Lediga platser

Ja

Kursavgift

14,00 €

Hur kan jag vara säker på att båten sitter fast när jag har förtöjt den? Hur får jag ett ankare som väger 15 kg att hålla fast en båt som väger många ton? Vilken flytväst ska jag välja, och måste hunden faktiskt ha en också? Hur kan vi kommunicera med varandra vid tilläggning eller avgång utan att störa båtgrannarna?
Om du känner dig osäker ombord eller om olika aspekter av båtlivet känns främmande, kom och förbered dig på den kommande sommaren genom att lära dig lite terminologi, några bra knopar och diverse tips och tricks för ett roligare och säkrare båtliv.
Den här kursen handlar inte om navigation eller väjningsregler, utan om vem som ska hjälpa till med förtöjningarna när nästa båt tar iland vid gästbryggan, hur man gör vilket rep som helst till en kastlina på 5 sekunder, hur man förtöjer vid en klippa osv.
Kursens lärare Björn Friberg har söndagsseglat med allt från styroxflotte till långfärdssegelbåt i hela sitt liv och har förhoppningsvis lärt sej ens nånting av alla sina otaliga misstag genom åren.

Lediga platser

Ja

Kursavgift

14,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Björn Friberg

Tidpunkt

26.04.2021 - 12.04.2021

Plats

Paraistenseudun koulu - Klassrum 3
Pajbackavägen 1, 21600 Pargas