Rannikkolaivurikurssi - saariston suojasta avoimemmille vesille

Lediga platser

Ja

Kursavgift

32,00 €

Saaristolaivurikurssilla saamasi tiedot riittivät veneilyyn saariston suojissa, mutta jos haluaisit lähteä veneelläsi vaikka Kökariin, Ahvenanmaalle, Hankoon tai vieläkin kauemmas Itämeren alueella niin silloin tarvitset Rannikkolaivuri-kurssin tietoja. Rannikkolaivuri-kurssi jatkaa siitä, mihin Saaristolaivuri–kurssilla jäätiin. Näiden perustietojen laajentaminen antaa sinulle valmiudet liikkua kauniin saaristomme ulkoreunalla tai lähteä tutustumaan Itämeren alueeseen laajemminkin. Nimensä mukaisesti Rannikkolaivuri-kurssi antaa hyvät valmiudet liikkua turvallisesti saariston ulkolaidalla. Jos veneilyn perusasiat ovat sinulle jo tuttuja esim. Saaristolaivuri–kurssi kautta (maisemanavigointi, veneilyturvallisuus, turvalaitteet ja säädökset), on Rannikkolaivuri–kurssi oikea tapa laajentaa osaamistasi.

Tällä kurssilla tulet laajentamaan Saaristolaivurin veneilyosaamistasi navigoinnissa; miten määrität kulkemasi reitin käyttäen apuna mm. merkintälaskentaa ja miten tuulen tai merivirran aiheuttama sorto otetaan huomioon ja osaat käyttää veneesi kompassia ja muita merenkulun laitteita. Navigointitaito Rannikkolaivuri-kurssilla tarkoittaa sitä, että pystyt määrittämään oman sijaintisi saariston ulkolaidalla käyttäen apuna maamerkkejä ja merenkulun elektronisia apuvälineitä (mm. GPS, tutka, karttaplotteri, kaikuluotain, loki). Paikanmäärityksen ja merkintälaskennan avulla pystyt kirjaamaan oman reittisi merikartalle ja tekemään tarvittavat kurssimuutokset.

Sääilmiöiden tunnistaminen ja arviointi oman turvallisuuden ja mukavuuden kannalta kuuluu tämän kurssin merimiestaitoja kehittävään osaan. Kurssin jälkeen tiedät myös mitä eri merenkulkijoiden sääpalveluja on tarjolla ja osaat käyttää niitä.

Ulkomaanliikenteen määräyksistä tutustumme aluevesirajoihin sekä tulli- ja passimuodollisuuksiin, jotka koskevat ulkomaille suuntautuvaa veneilyä. Ulkomaille veneilyssä tutustumme myös veneessä mukana pidettäviin todistuksiin, vaadittaviin pätevyystodistuksiin, vuoroveden ja virtauksen huomioonottamiseen sekä liputussääntöihin.

Juuri nämä kaikki taidot tulet oppimaan RANNIKKOLAIVURI-kurssilla yhdessä samanhenkisten veneilijöiden kanssa.

Kurssin sisältö vastaa Suomen Navigaatioliiton Rannikkolaivuri-tutkintovaatimuksia ja antaa hyvät valmiudet osallistua Rannikkolaivurin tutkintoon. Rannikkolaivuri-kurssi koostuu seuraavista osista:

-       Kompassiopin laajennus rannikkolaivureille

-       Paikanmääritys suuntimalla, luotaamalla ja tutkalla

-       Sorto ja sen vaikutus kompassisuunnan määrittämiseen

-       Virran vaikutus kompassisuunnan määrittämiseen

-       Vuorovesilaskenta

-       Merkintälaskenta, tulopaikan määrittäminen kun tiedetään lähtöpaikka, nopeus ja suunta

-       Navigoinnin elektroniset apuvälineet

-       Sääoppi

-       Ulkomaanliikenne

Suoritettuasi tämän kurssin osaat liikkua turvallisesti rannikkovesillä ja Itämeren alueella ja voit halutessasi osallistua Suomen Navigaatioliiton järjestämään Rannikkolaivurin tutkintotilaisuuteen, jonka hyväksyttävästi suoritettuasi saat Rannikkolaivurin todistuksen. Tämän jälkeen voit jatkaa opiskelua vielä Avomerilaivuri-kursseilla.  oit myös hakea TrafiComilta Kansainvälistä huviveneenkuljettajakirjaa, jota tarvitaan, mikäli aiot esim. vuokrata veneen ulkomailla.

Kurssilla tarvitset merenkulun välineitä, joita myöhemmin voit käyttää veneillessäsi saaristossa:

1.     Merenkulkuopin perusteet II, Rannikkonavigointi, 21 €

2.     Harjoitusmerikartta: Carta Navigationis, 12 €

3.     Loistoluettelo, 5 € (sama kuin Saaristolaivuri-kurssilla)

4.     Astelevy, 12 € (sama kuin Saaristolaivuri-kurssilla)

5.     Merenkulkuharppi, 21 € (sama kuin Saaristolaivuri-kurssilla)

6.     Muistiinpanovälineet (lyijykynä, pyyhekumi, paperia)

7.     Laskin

8.     Viivain, n. 30 cm

Välineet 1–5 voit ostaa yhteishankintana kurssin ensimmäisillä tunneilla yllämainituin hinnoin.

Rannikkolaivurin tutkintotilaisuus järjestetään Turussa 17.4. Lisätietoja opettajalta.

Huom! Viimeinen kurssikerta poikkeuksellisesti keskiviikkona 15.4.

Lediga platser

Ja

Kursavgift

32,00 €

Kursspråk

Finska

Lärare

Raimo Laaksonen

Tidpunkt

20.01.2020 - 15.04.2020

Måndag 18:00-20:00
Onsdag 18:00-20:00

Visa alla tidpunkter

Plats

PSG - gymnasiet - Klassrum 211
Skolgatan, 21600 Pargas