Gör egen kombucha - Houtskär

OBS! Denna kurs har inhiberats.

Lediga platser

Ja

Kursavgift

10,00 €

Kombucha är en dryck som blivit populär och fått uppmärksamhet i media den senaste tiden. Den har dock använts av människor, främst i Ryssland och Kina, under flera hundra år. Kombucha är en levande, s.k. symbiotisk jäst- och bakteriekultur och är, då den bryggs på rätt sätt, fylld med nyttigheter. Hemgjord kombucha med hela sitt breda spektrum av mikroorganismer kan därför sällan liknas vid köpekombucha, som lagras länge, och ofta är mer läskedryck än kombucha. Forskning visar att korrekt bryggd kombucha bl.a. är väldigt rik på antioxidanter.
På denna kurs lär du dig hur du brygger kombucha och hur du, om du vill, fermenterar den en andra gång för att smaksätta drycken och göra den bubblig. Vi diskuterar även vanligt förekommande myter om kombucha och reder ut olika begrepp som ”scoby”, kombucha”svamp” och startvätska m.m.

Materialkostnader 20 €, inkluderar kraftig startvätska, ytkultur/”svamp”, samt te och socker som behövs för att brygga.
Ta med dig en ren glasburk med lock som rymmer minst en liter, med dig hem får du din nybryggda kombucha med ytkultur som du sedan kan fortsätta brygga på!

Tilläggsinformation

Kurserna är främst riktade till vuxna, men självklart är barn och unga välkomna med i sällskap av en vuxen. Råvarukostnaderna tillkommer och betalas kontant till läraren. Du bör avboka din kursplats senast 4 dagar före kursstart. För icke inhiberad kursplats debiterar vi även råvarukostnaderna.

Lediga platser

Ja

Kursavgift

10,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Luisa Blumenthal

Tidpunkt

12.02.2020 - 12.02.2020

Plats

Vesterlid - Köket
Näsbyvägen 188, 21760 Houtskär