Matlagning med chili

OBS! Denna kurs har inhiberats.

Lediga platser

Ja

Kursavgift

10,00 €

För dig som vill börja använda chili i matlagningen. Chili är en fantastisk och mångsidig råvara, som har ätits i nästan tio tusen år. Chili är så mycket mer än bara hetta, olika sorter har sina alldeles egna smaker och när man äter chili frigörs hormonet dopamin som ger en ett lyckorus.
På kursen kommer vi att smaka på olika chilisorter och fundera över hur vi kan använda dess i matlagningen. Vi kommer att tillreda en av de klassiska rätterna chili con carne eller chili sin carne (enligt deltagarnas önskemål). Båda dessa passar utmärkt som lunchlåda. Utöver detta kommer vi att laga en chilisås och en efterrätt där vi kombinerar chili med choklad. Vi jobbar i små grupper och alla grupper kommer tillreda alla rätter.
På kursen kommer det delas ut recept. Det lönar sig också att ta med burkar att ta hem det som blir kvar (gärna täta glasburkar till chilisåsen)
Kursen hålls på svenska, men recepten och handledning går att få på båda språken.
Materialkostnad max 14 €

Lediga platser

Ja

Kursavgift

10,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Rasmus Johansson

Tidpunkt

22.10.2019 - 22.10.2019

Plats

Sarlinska skolan - Undervisningskök 2
Skolgatan 16, 21600 Pargas