Baka med surdeg - Korpo

Lediga platser

Ja

Kursavgift

10,00 €

På den här kursen får du bekanta dig med att baka bröd med surdeg. Att baka med surdeg gör brödet aromatiskt,
näringsrikt och hållbart. Vi gör två bröd, ett rågsurdegsbröd och ett ljust på vete/dinkel.
Vi går igenom hur man tar hand om sin surdegsrot, och hur man startar en ny surdegsrot.
Eftersom surdegsbröd kräver lång jästid, hinner vi bearbeta degen och baka ut bröden i sina formar under kurstillfället,
men du behöver räkna med att fortsätta jäsa bröden samt grädda dem hemma.
Du behöver ta med en medelstor till stor terracottaform (av typen Römertopf/Schlemmertopf) för rågbrödet och en
jäskorg (alternativt ett stort durkslag och en ren kökshandduk) till det ljusa brödet, samt något att bära dem i på
vägen hem. Tänk på att de då är tunga av degen.
Ta med en ren glasburk med lock om du vill ha lite surdegsrot med hem!
Materialkostnader 8€ per deltagare, betalas kontant till läraren.

Tilläggsinformation

Kurserna är främst riktade till vuxna, men självklart är barn och unga välkomna med i sällskap av en vuxen. Råvarukostnaderna tillkommer och betalas kontant till läraren. Du bör avboka din kursplats senast 4 dagar före kursstart. För icke inhiberad kursplats debiterar vi även råvarukostnaderna.

Lediga platser

Ja

Kursavgift

10,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Luisa Blumenthal

Tidpunkt

13.11.2019 - 13.11.2019

Onsdag 17:00-20:30

Lektioner: 5  (1 ggr)

Plats

Skärgårdshavets skola - Undervisningsköket
Verkanvägen 1, 21710 Korpo