Lammasvälly

Vapaat paikat

Kyllä

Kurssimaksu

70,00 €

Lammasvällykurssilla valmistetaan perinteiset vällyt lampaantaljoista. Voit tehdä isot tai pienet vällyt omien tarpeidesi mukaan. Yhdestä taljasta tulee peitto vauvalle, kahdesta esim. keinutuolimatto tai vauvan makuupussi, ja isot vällyt syntyvät 4-6 taljasta. Vällyt ommellaan käsin nahkaneulalla, mitään erityistaitoja ei vaadita. Lopuksi vällyjen nahkapuoli koristellaan painamalla siihen kuvioita, tai vaihtoehtoisesti nahkapuolelle voi kiinnittää esim. kudotun villakankaan.

Vällyt voi ommella pitkä- tai lyhytkarvaisista taljoista. Lyhytvillaiset vällyt ovat kevyemmät käsitellä, mutta varmasti myös riittävän lämpimät. Voit yhdistellä eri värisiä taljoja, ja eri pituisia villojakin. Jos hankit taljat itse, kiinnitä huomiota nahan paksuuteen ja nahkapuolen siisteyteen, varsinkin, jos haluat kuvioida nahkapuolen. Ohuempaa nahkaa on mukavampi ommella. Kaikissa taljoissa niskassa on paksumpi nahka, se ei haittaa. Pienet reijät eivät myöskään haittaa, opettelemme korjaamaan ne.

Taljojen lisäksi tarvitaan nahkaneuloja (koot 1 ja 3), vahattua pellavalankaa, sormustin, (verho)nipsuja, terävät sakset, muistiinpanovälineet, sileäleukaiset lattapihdit.
Kaikkia tarvikkeita voit lunastaa opelta. Tarvittaessa tuon myös omien ja lampurikollegoiden hyvälaatuisia taljoja mukanani. Taljat ovat pääasiassa suomenlammasta, ja niiden hinnat alk. 80 eur, koosta ja laadusta riippuen.
Suurin osa kustannuksista tulee taljoista. Muut tarvikkeet maksavat n.20-60 eur, riippuen siitä, mitä sinulla on jo ennestään ompelurasiassa. Vällyjen painokoristelua varten sinulla on käytettävissä opettajan Norjasta hankkimat leimasimet, jotka on valmistettu perinteisten mallien mukaan. Näitä on monta kymmentä erilaista, joten valinnan varaa on! Leimasimien, värien ym tarvikkeiden käytöstä peritään materiaalimaksu 28 euroa. Leimasimiin voi tutustua netissä osoitteessa fjellform.no, (valitse trykkblokker, katalog med priser). Voit myös liittyä facebookissa Lammasvällyt-ryhmään, missä on kuvia vällykurssilaisten valmiista töistä.

Vapaat paikat

Kyllä

Kurssimaksu

70,00 €

Kurssin kielet

Ruotsi, Suomi

Opettajat

Anu Pentti

Aika

25.10.2019 - 24.11.2019

Perjantai 17:00-20:00
Lauantai 10:00-16:00
Sunnuntai 10:00-16:00

Oppitunteja: 36  (5 krt)

Näytä kaikki ajankohdat

Paikka

Framnäs - Sali
Framnäsintie 4, 21660 Nauvo