Saaristolaivurikurssi – opi turvallista veneilyä

Lediga platser

Ja

Kursavgift

34,00 €

Jotta veneily olisi turvallista ja nautittavaa, tulee sinulla olla riittävät perustiedot navigoinnista ja vesiliikennettä ohjaavista säädöksistä, joista uusimpana Vesiliikennelaki uudistuu 2021 kesällä. Näiden perustietojen hallitseminen antaa sinulle varmuutta liikkuessasi kauniissa saaristossamme.  Nimensä mukaisesti Saaristolaivuri-kurssi antaa hyvät valmiudet liikkua turvallisesti saarten välittömässä läheisyydessä. Se on tarkoitettu veneilyä aloittaville, joten et tarvitse perustietoja veneilystä osallistuaksesi kurssille.

Saaristolaivurikurssilla tulet oppimaan juuri näitä veneilyn perustaitoja; navigointia ja veneilyä ohjaavia säädöksiä.  Navigointitaito tarkoittaa sitä, että pystyt määrittämään oman sijaintisi merellä ja merikortilla ja veneilyä ohjaavat säädökset määrittävät sinua koskevat velvollisuudet ja vastuut merellä.  

Kurssilla tulet oppimaan miten veneen paikan määritys tehdään, miten löydät haluamasi reitin saaristossa lähtöpaikasta määränpäähän käyttäen apuna maamerkkejä, miten merikarttoja käytetään navigoinnissa, opit tunnistamaan merenkulun turvalaitteet, osaat käyttää veneesi kompassia ja muita merenkulun laitteita.  Kurssin jälkeen tunnet myös saaristoveneilyyn liittyvän lainsäädännön ja määräykset.  Kurssin sisältö vastaa Suomen Navigaatioliiton tutkintovaatimuksia ja antaa hyvät valmiudet osallistua Saaristolaivurin tutkintoon.  Saaristolaivurikurssi koostuu seuraavista osista:

-      Merikartat ja niiden käyttö

-      Merenkulun julkaisut

-      Merenkulun turvalaitteet

-      Kompassin käyttö

-      Merenkulu laitteet

-      Reittisuunnittelu

-      Paikanmääritys

-      Vesiliikenteen säädökset

Suoritettuasi tämän kurssin osaat liikkua turvallisesti saaristovesillä ja halutessasi voit osallistua Suomen Navigaatioliiton järjestämään Saaristolaivurin tutkintotilaisuuteen, jonka hyväksyttävästi suoritettuasi saat Saaristolaivurin todistuksen.  Tämän jälkeen voit jatkaa opiskelua vielä Rannikko- ja Avomerilaivurikursseilla.

Kurssi toteutetaan luentokurssina 13 kertana niin, että kurssi päättyy ennen seuraavaa Saaristolaivurin tutkintotilaisuutta 10.12.2021.  Luentomateriaalin lisäksi tunnilla käytetään netistä löytyvää, kulloistakin aihetta tukevaa aineistoa.

Kurssilla tarvitset merenkulun välineitä, joita myöhemmin voit käyttää veneillessäsi saaristossa:

1.      Veneilijän merenkulkuoppi I, Saaristonavigointi kirja, 14. painos, 33€

2.      Carta Marina – harjoitusmerikartta, 12 €

3.      Loistoluettelo,  5 €

4.      Astelevy, 11 €

5.      Merenkulkuharppi, 22 €

6.      Muistiinpanovälineet (lyijykynä, pyyhekumi, paperia)

7.      Laskin

8.      Viivain, n. 30 cm

 

Välineet 1–5 voit ostaa yhteishankintana kurssin ensimmäisillä tunneilla yhteishintaan 83 €.

 

Tilläggsinformation

Huomaa, että Kombilassa on rajallinen määrä parkkipaikkoja. Ole ystävällinen äläkä pysäköi autoasi tien pientareelle, koska se tukkii pihojen sisäänajoväylät ja haittaa liikennettä alueella. Noudatathan täälläkin yleisiä liikennesääntöjä.

Lediga platser

Ja

Kursavgift

34,00 €

Kursspråk

Finska

Lärare

Raimo Laaksonen

Tidpunkt

06.09.2021 - 29.11.2021

Måndag 18:00-20:00

Lektioner: 35  (13 ggr)

Visa alla tidpunkter

Plats

Kombila - 102
Elmgrenvägen 11, 21600 Pargas