Folkdräktssömnad

Lediga platser

Ja

Kursavgift

28,00 €

Har du en folkdräkt hemma som aldrig blivit klar, en äldre dräkt som bara nästan passar på dig, eller kanske material till en dräkt som aldrig blivit påbörjad? Eller vill du lära dig mer om folkdräkter och folkliga sömnadstekniker, känna och titta på olika material och kanske senare köpa material till en hel folkdräkt?
På kursen kan du komma igång och lära dig mer. Vi syr i första hand finlandssvenska folkdräkter, men även vissa finska kan komma i fråga.
Jag kontaktar alla personer som anmält sig till kursen före kursstart för att kunna lägga upp kursen så bra som möjligt. Då kan vi samtidigt reda ut vad ni behöver av mönster och material. Räkna med att folkdräktsmaterial kan ta lång tid att beställa. 
Jag kommer att lära ut hur folklig sömnad går till för hand, den som önskar sy vissa delar på maskin kan givetvis även göra det. Tyvärr finns det inte möjlighet att arbeta med att tillverka styckemössor och sy tröjor/jackor till folkdräkten på denna kurs, förutom att i viss mån renovera delar som redan ingår i en äldre dräkt.

Ohjausta saa tarvittaessa myös suomeksi.

Obs! Ingen kurs 11.10 och 18.10.

Materialavgift 10 € för eventuella provbitar.

Ta med dig en liten matsäck.

 

Lediga platser

Ja

Kursavgift

28,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Maria Ekqvist

Tidpunkt

27.09.2020 - 29.11.2020

Söndag 13:30-17:00

Lektioner: 30  (7 ggr)

Visa alla tidpunkter

Plats

Skolcentrum - Handarbetssalen
Skolgatan16, 21600 Pargas