LinhCo Huyen-Laukkanen

Nimi: Linh Co Huyen-Laukkanen

Kotipaikka: Turku

Koulutustausta: Olen tehnyt lähes koko ikäni vietnamilaista ruokaa. Olen käynyt Vietnamissa 6 kk kestäneen juhlaruokakurssin, jossa opetettiin tekemään vietnamilaisia juhlaruokia ja leipomaan mm. syntymäpäivä- ja hääkakkuja. Lisäksi kurssilla opeteltiin tekemään kukka-asetteluja ja juhlien koristeluja.

Lisäksi olen tehnyt vietnamilaista ruokaa erilaisissa tapahtumissa Turussa mm. kulttuurikeskuksen tapahtumissa ja vietnamilaista kasvisruokaa vietnamilaisten Buddhalaisten tilaisuuksissa.

Pidin Paraisilla Saariston Kombin vietnamilaisen ruoan kurssin viimevuoden syksyllä ja sen lisäksi olen pitänyt muutamia ruokakursseja pienille ryhmille suomalaisia. Järjestin vuonna 2016 UN Woman hyväntekeväisyystilaisuudessa vietnamilaisen juhla-aterian Turussa. Olen myös käynyt thaimaalaisen ruoan kokkikurssin Thaimaassa. Tämän vuoden keväällä opin uusia ruokalajeja tätini ravintolassa Ranskassa.

Harrastukset: Ruoanlaitto, leipominen ja liikunta

Milloin aloitit työsi opiston opettajana: Syksyllä 2017

Millaiselle kurssille haluaisit itse osallistua: Esimerkiksi kakkujen koristelukurssi, jossa voisin oppia uutta

Mikä sinua innostaa opettajana: Haluaisin opettaa suomalaisille vietnamilaista ruokakulttuuria

Mitä haluaisit sanoa tuleville kurssilaisillesi: Toivoisin, että kurssilaiset innostuisivat vielä lisää ruoanlaitosta ja että he harjoittelisivat kurssin jälkeen kotona kurssilla oppimiaan taitoja ja kokeilisivat tehdä itse uusia makuja

Jotain muuta, mitä haluaisit kertoa: Ruoanlaitossa pitää olla innostunut ja rohkea kokeilemaan uusia makuja niin oppii tietämään mistä pitää. Kun uuden ruokalajin valmistaminen onnistuu, siitä saa hyvän mielen. Sillä tavoin tietää, että osaa tehdä jotain uutta. Kun tekee hyvää ruokaa niin tekee muille hyvää mieltä.