Open badge

Open Badge

Saariston Kombi ottaa käyttöön Open Badge -osaamismerkit lukuvuonna 2017–2018. Kemiönsaaren aikuisopisto, Åbo svenska arbetarinstitut ja Saariston Kombi saivat keväällä 2016 valtionavustuksen yhteistyöhanketta varten, jonka tarkoituksena on kehittää Open Badge -järjestelmää ja ryhtyä soveltamaan järjestelmää vapaan sivistystyön alalla. Saariston Kombin opiskelijoilla on mahdollisuus hakea Open Badge -osaamismerkkiä kevään 2018 lukiotason espanjan kurssista. Pitkän aikavälin tavoitteena on, että opisto myöntää yhä useammasta kurssista Open Badge -merkkejä.

Mikä on Open Badge?

Open Badge on digitaalinen osaamismerkki, joka on verrattavissa kurssitodistukseen ja josta käy ilmi opiskelijan taidot ja osaaminen. Open Badge -merkillä opiskelija todistaa osaavansa merkissä luetellut taidot. Open Badge -merkillä voit osoittaa taitosi ja osaamisesi esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Mitä hyötyä sinulle on Open Badge -merkistä?

Voit käyttää Open Badge -merkkiä esimerkiksi hakiessasi töitä, opinnoissa ja luottamustoimissa todistuksena osaamisestasi ja taidoistasi. Voit liittää merkin sähköiseen CV:hen tai jakaa sen sosiaalisessa mediassa. Klikkaamalla merkkiä selviää, mitä merkin haltija on suorittanut saadakseen merkkinsä. Voit kerätä Open Badge Passport -sivustolle merkkejä, järjestellä niitä ja valita ne merkit, jotka haluat jakaa sosiaalisessa mediassa. Open Badge -merkkiä käytetään kansainvälisesti koko ajan yhä enemmän, ja jo nyt merkkiä käytetään monissa järjestöissä osaamisen osoittamiseen.

Miksi Open Badge -merkkejä myönnetään vapaassa sivistystyössä?

Open Badge -merkin avulla kansalais- ja työväenopistojen opiskelijat voivat osoittaa osaamisensa ja näyttää, mitä taitoja ja valmiuksia he ovat hankkineet työelämän ja muodollisen koulutusjärjestelmän ulkopuolelta.

Kurssilainen valitsee itse, haluaako hän hakea Open Badge -merkkiä. Open Badge -merkkiin oikeuttavilla kursseilla on selvät tavoite- ja sisältökuvaukset, joissa kerrotaan, mitä taitoja kurssilaisen on tarkoitus omaksua kurssin aikana.

Alla olevista linkeistä voit lukea lisää Open Badge -merkistä:

Wikipedia https://sv.wikipedia.org/org/wiki/Open_Badges

Open Badges for folkbildning https://openbadge.blog/  

Open Badge Factory https://openbadgefactory.com/ 

Mozilla Open Badges https://openbadges.org/

Open Badge Passport https://openbadgepassport.com/ 

Miten merkkiä haetaan?

(työn alla, valmiina keväällä 2018)

  • Voit aloittaa luomalla itsellesi tilin Open Badge Passport -sivustolla. Sivuston kautta voit ottaa vastaan osaamismerkkejä ja tallettaa merkit sivustolle. Voit kerätä Open Badge Passport -sivustolle merkkejä, järjestellä niitä ja valita ne merkit, jotka haluat jakaa sosiaalisessa mediassa.
  • Käytä samaa sähköpostiosoitetta, jota käytät sosiaalisessa mediassa.
  • Lue lisää Kombin sivustolta, mitä osaamismerkkien ansaitsemiseksi vaaditaan.
  • Klikkaa linkkiä ja täytä hakemuksesi. Vastaa kaikkiin kysymyksiin ja kerro osaamisestasi ja taidoistasi. Liitä hakemukseesi tarvittavat tiedostot, kuvakaappaukset, linkit yms.
  • Tämän jälkeen hakemuksesi arvioidaan ja saat sähköpostiisi tiedon tuloksestasi ja linkin Open Badge -merkin hakemista varten.
  • Kun kaikki on valmista, kirjaudu Open Badge Passport -sivustolle ja tallenna osaamismerkkisi sivustolle ja jaa haluamasi merkit sosiaalisessa mediassa.