Mirja Kalliokoski

Kalliokoski1

Nimi: Mirja Kalliokoski

Kotipaikka: Tenhola

Koulutustausta:  Olen kuvataiteeseen erikoistunut kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja. Olen myös lasiaartesaani. Tämän lisäksi olen kurssimuotoisesti opiskellut ja opettanut graafisia tekniikoita, graafista suunnittelua ja internet-tuotantoa.

Harrastukset: Avantouinti, Qui Gong/ Chi Kung, jooga, luonnossa liikkuminen.  Sävellän omaa musiikkiani. Esiinnyn enimmäkseen trubaduurina, mutta myös vaihtuvien kokoonpanojen kanssa. Soitan kitaraa ja kosketinsoittimia.

Milloin aloitit työsi Kombin opettajana: Syyslukukaudella 2022.

Millaiselle kurssille haluaisit itse osallistua: Olen kiinnostunut erilaisista valutekniikoista, metalli- ja puutöistä sekä kielten keskustelukerhoista (joita olen myös ohjannut, esim. englannin- ja ranskan kielissä) ja musiikin tuottamisen kursseista.

Mikä sinua innostaa opettajana: On tosi mahtavaa tehdä yhdessä! Tekniikoita opettaessani löydämme usein yhdessä opiskelijoiden kanssa uusia teitä jonkin idean toteuttamiseen. Aina oppii uutta, kun opettaa!

Mitä haluaisit sanoa tuleville kurssilaisillesi: Ihan mahtavaa, että olette kiinnostuneet silkkipainosta, joka on noin tuhat vuotta vanha alun perin kiinalainen käsityötekniikka!  Tämän tekniikan mahdollisuudet ovat lähes rajattomat ja sitä hyödynnettään sekä taidekäsityössä että teollisuudessa lukemattomin eri tavoin.

Jotain muuta, mitä haluaisit kertoa: Silkkipaino on tekniikka, jota ei voi opiskella juuri missään. Kokonaisia koulutusohjemia tässä tekniikassa ei Suomessa ole.  Joihinkin taide- ja opettajakoulutusohjelmiin sisältyy tämän alan lyhyitä kursseja. Omat silkkipaino-opintoni sisältävät sekä itseopittuja kokonaisuuksia että kurssimuotoisen koulutuksen Övertorneåssa Ruotsissa. Tekniikka vie täysin mennessään ja sen rajat ovat vain korvien välissä.