Leena de Blasio

 

Namn:  Leena De Blasio

Hemort: Åbo

Utbildning (och lärarutbildning): filosofie magister vid Åbo universitet (2012) och ämneslärare i italienska, franska och svenska

Intressen: När jag var yngre, sysslade jag med irländsk dans, yoga och konståkning. Jag älskade också att spela piano och lära mig nya språk. Numera försöker jag hitta tid för att läsa prosa på olika språk (speciellt på italienska, rumänska eller serbokroatiska) och lyssna på musik. Jag är också intresserad av alla frågor inom småbarnspsykologi och sociologi. 

När började du din kurslärarkarriär vid institutet: hösten 2019

Din drömkurs, vilken skulle du helst delta i: Finns det någon i den här världen som kan lära mig att spela violin som vänsterhänt? En kurs i att spela harpa skulle också vara jättefin!

Vad sporrar dig som lärare: När jag undervisar, får jag vara i kontakt med alla mina härliga studenter! Det är deras glädje och iver att lära sig ett nytt språk som ger mig styrka som lärare.

Vad vill du hälsa dina blivande kursdeltagare: Jag hoppas vi ses på hösten. Var inte rädd att komma med! Du måste inte prestera något på min kurs, bara var dig själv.