Anu Pentti

Olen Anu Pentti, lampuri ja käsityöläinen Nokian Tottijärveltä. Mieheni kanssa viljelemme Pajukanta-nimistä tilaa. Lampaita olen kasvattanut jo yli 20 vuotta. Meillä on suomenlampaita ja gotlanninlampaita, ja jokunen kainuunharmaskin. Uuhia on yhteensä noin seitsemänkymmentä.

Aikoinaan olen opiskellut kieliä Helsingin yliopistossa, tehnyt mm. käännöstöitä, mutta sitten lampaat tulivat elämääni.

Harrastukseni liittyvät käsillä tekemiseen: viime aikoina olen opetellut perinneparkitusta, ja tänä kesänä olen menossa lapikaskurssille Kuusamoon. 

Vuonna 2007 osallistuin itse ensimmäiselle lammasvällykurssille. Kurssi pidettiin Ahvenanmaalla, ja siellä oli opettajana norjalainen Britt Solheim.

Tuo kurssi muutti elämäni. Olin innostunut oppiessani uuden tavan jatkojalostaa lampaantaljoja. Siitä lähtien olen ommellut vällyjä ja muita juttuja taljoista, ja käynyt Brittin kursseilla pariin otteeseen oppimassa lisää.

Vuonna 2015 opetin itse ensimmäistä kertaa vällyjen ompelua kansalaisopistossa, ja tuolla tiellä olen edelleen.

Tykkään työstäni kovasti, se on kivaa vastapainoa (joskus vähän yksinäisellekin) lampolatyölle. Saan tavata niin mukavia ja taitavia ihmisiä kursseilla, ja joka kerta opin itsekin jotain uutta. 

Parasta palautetta kursseilla on ollut, kun opiskelija katselee työtään ja sanoo, ettei olisi uskonut että tästä tulee näin hieno!