Baka med surdeg 1 - Houtskär

Lediga platser

Ja

Kursbeskrivning

På den här kursen får du bekanta dig med att baka bröd med surdeg. Att baka med surdeg gör brödet aromatiskt, näringsrikt och hållbart. Vi gör två bröd, ett rågsurdegsbröd och ett ljust på vete/dinkel. Vi går igenom hur man tar hand om sin surdeg, och hur man startar en ny surdeg. Eftersom surdegsbröd kräver lång jästid, hinner vi jäsa degen och baka ut bröden i sina formar under kurstillfället, men du behöver räkna med att fortsätta jäsa bröden samt grädda dem hemma. Grädda kan du göra senare samma kväll eller dagen efter. Du behöver ta med en medelstor till stor terracottaform (av typen Römertopf/Schlemmertopf) för rågbrödet och en jäskorg (alternativt ett stort durkslag och en ren kökshandduk) till det ljusa brödet, samt något att bära dem i på vägen hem. Tänk på att de då är tunga och har deg i. Ta också med en ren glasburk med lock om du vill ha lite surdeg med hem! Materialkostnader: 8 € per deltagare, betalas kontant till läraren.

Kursavgift

10,00 €

Kursspråk

Svenska

Lärare

Luisa Blumenthal

Tidpunkt

17.04.2019 - 17.04.2019

Onsdag 14:00-17:00

Lektioner: 4  (1 ggr)

Plats

Vesterlid - Köket
Näsbyvägen 188, 21760 Houtskär