Äijäjooga

Äijäjooga sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille miehille. Jos olet jäykkä, tämä sopii erityisen hyvin sinulle. Ei tarvita voimaa, notkeutta tai aikaisempaa joogakokemusta. Ota mukaan avoin mieli ja jooga-alusta, lähdetään lisäämään kehon liikkuvuutta, tasapainoa, joustavuutta ja voimaa vähitellen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Hyvät tavat tavaksi

Luento on tarkoitettu sinulle, joka tapaat ihmisiä eri tilanteissa, niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Hyvät tavat kuuluvat kaikille.

Tapakouluttaja Helena Valonen on tunnettu luennoitsija ja tietokirjailija.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Puukon valmistus

Kurssin aikana opetetaan suomalaisen yleispuukon valmistaminen ja kurssilaiset saavat valita kahdesta eri terämallista. Kurssin vaiheisiin sisältyy kahvan muotoilu ja heloitus, tupen mallista riippuen lestan vuolu ja tupen ompelu. Kurssin aikana voi myös perehtyä hämäläismallisen punotun tuohitupen tekoon.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Lammasvälly

Lammasvällykurssilla valmistetaan perinteiset vällyt lampaantaljoista. Voit tehdä isot tai pienet vällyt omien tarpeidesi mukaan. Vällyt ommellaan käsin nahkaneulalla, mitään erityistaitoja ei vaadita. Lopuksi vällyjen nahkapuoli koristellaan painamalla siihen kuvioita, tai vaihtoehtoisesti nahkapuolelle voi kiinnittää esim. kudotun villakankaan.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Vähempikin riittää -luento ja Bootcamp-treeni Anna Saivosalmen kanssa

Vähemmällä treenilla, ihan tavallisella syömisellä sekä pikkuisen pienemmillä vaatimuksilla itseä kohtaa. Niistä personal trainer, liikunnanopettaja, bloggari ja kotitreenioppaan kirjoittaja Anne Saivosalmi rakentaa hyvinvointinsa. Luennon jälkeen vuorossa on Annen sykettä nostattava, kehoa ja mieltä haastava, tiukka mutta hauska Bootcamp-treeni.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Sääoppi ja ilmatieteen perusteet

Tavoitteena on meteorologian perusteiden, sääilmiöiden ja sääennusteiden sisällön ymmärtäminen. Tutustutaan säärintamiin, eri mittaus- ja luotaustekniikoihin, satelliittien ja säätutkien toimintaa, pilviin ja erilaisiin ennusteisiin ja tietokonemalleihin. Kurssi soveltuu hyvin veneilijöille, retkeilijöille, ilmailuharrastajille, tai muuten sääilmiöistä kiinnostuneille.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Muistijooga®

Muistijoogan tarkoituksena on hyvän muistin säilyttäminen, aivojen aktivointi sekä muistihäiriöiden ennaltaehkäisy. Muistijooga on tarkoitettu kaikille, jotka kokevat tarvetta aivojumppaan ja joiden liikunnallinen kyky riittää helpon perusjoogaharjoituksen tekemiseen. Muistijoogassa tehdään liike-,hengitys- ja rentoutumisharjoituksia sekä dual tasking -muistiharjoitukset, joissa yhdistyy liike ja aivotreeni. Harjoitukset sopivat kaikille, et tarvitse aiempaa joogakokemusta.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

IlmE-luentosarja: Kadonneita paikkoja etsimässä

Mihin tarvitsemme kykyä kuvitella? Mikä luovan työn ja taiteen merkitys on yhtäältä yksilölle, mutta myös ihmisyhteisölle? Kirjailija Sirpa Kähkönen kertoo ja keskustelee luovuuden merkityksestä ja omasta kirjailijantyöstään. Keskusteleva luento on kaksikielinen!
Tämä luento on osa Opistojen Ilme-hanketta, jossa on keskitytty Ekososiaalisuuden ja ilmiöoppimisen integroiminen kansalaisopistotyöhön.

Tervetuloa Kombiin!

Kombi on Paraisilla toimiva kaksikielinen kansalaisopisto. Ohjelmassamme on monenlaisia kursseja, luentoja ja tapahtumia. Haluamme olla koko perheen opisto, joten tarjoamme kursseja niin nuorille kuin vanhoillekin.

Haluatko aloittaa uuden harrastuksen tai palata uudelleen johonkin, jota harrastit kauan sitten? Meillä on kursseja lähes kaikesta, lähes kaikille. Tutustu kurssitarjontaamme ja saa uusia ideoita. Olet sydämellisesti tervetullut mukaan!

Ilmoittaudu kursseille ja luennoille näiden kotisivujemme kautta tai soita meille.

Ajankohtaista

Kurssit julkaistaan kotisivullamme 13.6.2019

Esite jaetaan kaikkiin kotitalouksiin Paraisilla 1.8.2019

Ilmoittautuminen kursseille alkaa keskiviikkona 14.8.2019 klo 9.00

Tarjoamme suuren määrän kursseja eri aihealueilta ja toivomme, että kaikki kurssit voidaan myös toteuttaa. Sen vuoksi on erityisen tärkeää, että ilmoittaudut sinua kiinnostavalle kurssille. Ilmoittautuneiden määrä ratkaisee voiko kurssi alkaa. Tämä koskee myös saaristossa pidettäviä kursseja.

Jos kurssi on jo täynnä, on tärkeää, että kuitenkin ilmoittaudut jonoon. Näin voimme tarjota sinulle paikkaa, jos joku toinen peruuttaa osallistumisensa. Jos jonotuslista on pitkä, pyrimme järjestämään vielä toisen kurssin, mahdollisuuksien mukaan jo saman lukukauden aikana.

Kombissa nähdään!

Cecilia, Solveig, Ira ja Katja


Jos saat tekstiviestin, jonka lähettäjänä on kombi, et voi vastata viestiin tai soittaa lähettäjän numeroon. Kyseessä on tekstiviestipalvelu, jota käytämme lähettäessämme opiston tiedotteita. Jos haluat ottaa yhteyttä Kombin henkilökuntaan, voit soittaa allaoleviin numeroihin.

Voit seurata meitä Facebookissa, Instagramissa tai tehdä niin kuin monet muut ja tilata uutiskirjeemme.

      facebook  

 

uutiskirjeet